• Home
  • Internationale zaken
  • Internationale kinderontvoering

Internationale kinderontvoering

Van internationale kinderontvoering is sprake als een kind in strijd met het gezagsrecht van een of beide ouders wordt overgebracht naar het buitenland. Het kan zijn dat een kind vanuit Nederland wordt overgebracht naar een ander land, of dat een kind vanuit een ander land wordt overgebracht naar Nederland door een van de ouders die niet het gezag over het kind heeft of het medegezag over het kind heeft. Als dit kan worden geconstateerd, zal de rechter in beginsel bepalen dat het kind wordt teruggebracht naar het land van herkomst, waarna alsnog een procedure gevoerd kan worden over de toestemming om het kind over de grens te brengen. In bijzondere gevallen kan het zijn dat een kind mag blijven in het land waarnaar het is overgebracht.

Dit soort zaken vereist een bijzondere kennis van het onderwerp en ervaring met de procedure. Pieter Dorhout was jarenlang lid van de nationale Werkgroep Internationale Kinderontvoering van de rechtbanken. Hierna ziet u een foto van een van de internationale congressen waar hij aan heeft deelgenomen. Dit betrof een congres in Bonn waarbij delegaties uit Duitsland, Frankrijk en Nederland probeerden op één lijn te komen met betrekking tot de aanpak van internationale kinderontvoering. Als u van mening bent dat uw kind niet meer terug kan keren naar het buitenland en dat er goede redenen zijn waarom u met uw kind in Nederland moet blijven, dan zal Pieter Dorhout alle mogelijke wegen bewandelen om te zorgen dat u in Nederland kunt blijven.

FaLang translation system by Faboba
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duo enim genera quae erant, fecit tria. Igitur ne dolorem quidem. Nonne videmus quanta perturbatio rerum omnium consequatur, quanta confusio?
  • Certe, nisi voluptatem tanti aestimaretis. Ut necesse sit omnium rerum, quae natura vigeant, similem esse finem, non eundem. Duo Reges: constructio interrete.
  • Atque hoc loco similitudines eas, quibus illi uti solent, dissimillimas proferebas. Iam id ipsum absurdum, maximum malum neglegi. Cur deinde Metrodori liberos commendas?