• Home
  • Kinderen
  • Naamswijziging

Naamswijziging

naamswijzigingEen voornaamswijziging is alleen mogelijk als u daar een belangrijke reden voor heeft. Het kan zijn dat u een dierbare herinnering aan een overleden familielid in uw naam levend wilt houden, dat de religieuze reden heeft om een naam te wijzigen, dat u te maken heeft gehad met een traumatische ervaring die naamswijziging rechtvaardigt of dat de voornaam niet juist is vastgelegd bij de aangifte van de geboorte. Een familierechtadvocaat kan de gronden voor voornaamswijziging in een verzoekschrift verwoorden en aan de rechter voorleggen. U heeft daarvoor een advocaat nodig.

Een verzoek tot wijziging van een achternaam kunt u wel zelf indienen met een formulier bij de dienst Justis van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Een advocaat kan u helpen bij het formuleren van de juiste gronden en uw kansen inschatten. Dit is echter niet verplicht.

FaLang translation system by Faboba
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duo enim genera quae erant, fecit tria. Igitur ne dolorem quidem. Nonne videmus quanta perturbatio rerum omnium consequatur, quanta confusio?
  • Certe, nisi voluptatem tanti aestimaretis. Ut necesse sit omnium rerum, quae natura vigeant, similem esse finem, non eundem. Duo Reges: constructio interrete.
  • Atque hoc loco similitudines eas, quibus illi uti solent, dissimillimas proferebas. Iam id ipsum absurdum, maximum malum neglegi. Cur deinde Metrodori liberos commendas?