• Home
  • mr. Win-Yi Lam
  • Informatie

mr. Win-Yi Lam

Win-Yi Lam is van Nederlands-Chinese afkomst. Sinds 2012 is zij werkzaam bij Advocatenkantoor Pieter Dorhout. Zij is werkzaam als Mediator en Juridisch medewerkster. Zij heeft Rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2009 heeft zij haar bul in ontvangst mogen nemen. Tijdens haar masteropleiding heeft zij zich gespecialiseerd in het Personen- en Familierecht. Daarnaast heeft zij zich verdiept in het Jeugdrecht. Gedurende de laatste jaren van haar studie heeft zij zich ingezet als Juridisch Adviseur voor de Rechtswinkel Heerhugowaard. Zij heeft de opleiding tot MfN-registermediator gevolgd en deze heeft zij succesvol afgerond. Hieropvolgend heeft zij de specialisatieopleiding Familiemediation ook succesvol afgerond.

Haar keuze om te werken voor een kantoor dat is gespecialiseerd in Personen- en Familierecht is ontstaan nadat zij stage heeft gelopen bij de sector Familie bij de rechtbank Alkmaar. Hier werd haar interesse voor het familierecht nog versterkt. In het familierecht spelen familieverhoudingen en emoties een grote rol. Dit maakt het voor haar een veel interessanter rechtsgebied dan het civiele recht waarin wetten en regels meestal de dienst uitmaken. Ook het belang van de kinderen dat altijd speelt naast de belangen van de ouders geeft dit rechtsgebied voor haar een extra dimensie.

De taken van Win-Yi binnen het kantoor bestaan uit het voorbereiden van procedures, het voeren van (mediation)gesprekken met cliënten en het opstellen van processtukken, in nauwe samenwerking met Pieter.

FaLang translation system by Faboba